PowerTalk: Personal finance voor zorgverstrekkers

hoe creëer je een appeltje voor de dorst?

Veel kinesitherapeuten en medische professionals werken elke dag hard voor hun patiënten en hun praktijk, maar vergeten hun eigen (zuurverdiende) centen op een efficiënte en veilige manier aan het werk te zetten. Als zorgverstrekker dien je namelijk ook ‘zorg te dragen’ voor je spaarcenten, je kapitaal en je financiële toekomst.

DIRECT AANMELDEN
Decoratieve afbeelding: opleiding
Datum SmartPractice
25 april '24
 | 
19:00 - 21:00
Locatie SmartPractice
Online@Home
INSCHRIJVEN

Over de opleiding

INHOUD

Veel kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers werken elke dag hard voor hun patiënten en hun praktijk, maar vergeten hun eigen (zuurverdiende) centen op een efficiënte en veilige manier aan het werk te zetten. Als medisch professional dien je namelijk ook ‘zorg te dragen’ voor je spaarcenten, je kapitaal en je financiële toekomst.

Anno 2024 is dit extra belangrijk gezien de lage interest op spaargelden, de hoge inflatie en de onzekere overheidsfinanciën. Gelukkig is het tegenwoordig vrij makkelijk en  haalbaar om je financiën in eigen handen te nemen en op een veilige manier te beleggen in producten met hoge rendementen, lage kosten en een gunstige fiscaliteit.

Daarbij is het wel van belang om tussen de bomen het bos te blijven zien, voldoende (basis)kennis op te bouwen en de juiste keuzes te maken. In deze PowerTalk verduidelijkt Thomas Guenter enkele basisprincipes die elke zorgverstrekker moet beheersen om met evenveel zorg om te gaan met zijn/haar personal finance als met zijn/haar patiënten.

We bekijken samen hoe je met kleine maandelijkse investeringen een mooi kapitaal kunt opbouwen, je leert wat het effect is van samengestelde intrest en hoe je op een veilige en gespreide manier een appeltje voor de dorst kan opbouwen.

Je leert wat netto rendementen zijn, wat realistische rendementen zijn, welke producten je best kan overwegen (ETF’s, fondsen,…), welke investeringen je best vermijdt en hoe je concreet aan de slag gaat. We gieten dit alles in een framework zodat je als zorgverlener op eigen kracht een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en vervolgens met een minimale tijdsinvestering een mooi rendement kan opbouwen.

Op onnavolgbare wijze gebracht en op uiterst verstaanbare manier toegelicht (met tal van voorbeelden) door expert Thomas Guenter!

LEERDOELEN

  • Je begrijpt de belangrijkste criteria om eender welke investeringsmogelijkheid te beoordelen
  • Je begrijpt wat ETF's zijn en wat het verschil is met andere beleggingsmogelijkheden zoals bankfondsen
  • Je begrijpt waarom bepaalde aandelen-ETF's interessant zijn als langetermijn belegging
  • Je begrijpt welke obligaties interessant zijn als belegging op korte termijn
  • Je begrijpt hoe, via welk platform en wanneer je deze producten het best aankoopt

DOCENT

Thomas Guenter

Thomas Guenter combineerde zijn Handelsingenieur- en Rechtenstudies aan Universiteit Gent. In 2019 studeerde hij af als jurist en in 2020 als Handelsingenieur. De kans is groot dat je Thomas kent van op social media, waar hij elke maand meer dan 1 miljoen Belgen bereikt met content over personal finance. Na zijn studies werkte hij als consultant bij ADL en BCG. Als consultant heeft hij ervaring in het ondersteunen van bedrijven en overheden bij belangrijke (investerings)beslissingen.

Vandaag werkt hij als freelance consultant en mullti-family officer voor particulieren, zelfstandigen en bedrijven. Naast adviesverlening is Thomas gepassioneerd door personal finance. Hij rolde in vermogensbeheer door het helpen van zijn ouders bij het activeren van hun spaargeld. Sinds 2021 plaatst hij content online over sparen, beleggen, vastgoed, etc. Als personal finance keynote speaker probeert Thomas te inspireren en concrete inzichten, tips en tricks mee te geven waar je onmiddellijk mee aan de slag kan.

DOELGROEP

Kinesitherapeuten, zorgverleners op zelfstandige basis, zorgverleners in loondienst,...

PRIJS

€ 66 exclusief btw

INBEGREPEN

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

DIRECT AANMELDEN
Wat anderen zeggen over deze opleiding:

Deze opleidingen zijn misschien ook interessant.

Alle Opleidingen
Opleiding visual

E-learning: De 5 vragen die je moet stellen aan je boekhouder

Versterk je praktijk met slimme vragen aan je boekhouder. Leer met de e-learning van SmartPractice hoe je financieel groeit.

Datum SmartPractice
28/2/2029
Tijd SmartPractice
1u
Locatie SmartPractice
Online@Home
Docent decoratieve foto
Ann Vanbergen
Opleiding visual

Mastermind - Master Your Practice

Verbind je met gelijkgestemde zorgondernemers in 'Master your practice'. Verdiep je in brainstormsessies, workshops, en expertadvies voor efficiënte groei.

Datum SmartPractice
7/10/2025
Tijd SmartPractice
6 opleidingsdagen
Locatie SmartPractice
Leuven
Docent decoratieve foto
Team Mastermind
Opleiding visual

Coach My Practice

Heb je net als vele andere zorgverstrekkers het gevoel dat je vandaag niet het maximum uit je praktijk haalt? Wij helpen jou verder!

Datum SmartPractice
13/2/2025
Tijd SmartPractice
09:00 - 17:00 uur
Locatie SmartPractice
Leuven - Novotel
Docent decoratieve foto
Andy Coomans

Grow your career!
Laat je begeleiden door SmartPractice.

Samen creëren we waardevolle inzichten dankzij een aanbod van opleiding, coaching en ondersteuning.

Bekijk ons volledig aanbod
Vrouw geeft uitleg over praktijkmanagement.
Cirkel decoratief 1Cirkel decoratief 2Cirkel decoratief 3Cirkel decoratief 4