Treft een fiscale hervorming jouw zorgpraktijk?

21/3/2023

Het financiële landschap voor (zorg)ondernemers wijzigt snel. Meest recente voorbeeld hiervan is de fiscale hervorming die federaal minister Vincent Van Peteghem onlangs voorstelde.

Deze hervorming leidt vooral tot veel geroezemoes binnen de financiële sector. Accountants, verzekeringsmaatschappijen, makelaars, juristen… Ze hebben allemaal hun bemerkingen.
Maar vergis je niet, ook voor zorgprofessionals zouden de plannen die op tafel liggen geen onbelangrijke implicaties hebben. Toch blijft het stil uit deze hoek.

Een fiscale hervorming, dat is misschien voor jou een ver-van-mijn-bedshow. Net als de meeste zorgverleners zie je het nut niet in van voldoende financiële kennis.‘Daar hebben we toch een boekhouder voor?’ …
Al jouw focus gaat naar de zorg voor de patiënt, en dat is nu ook eenmaal waar je goed in bent en energie van krijgt! Maar de kans op financiële valkuilen is nu heel reëel als je nooit stilstaat bij je eigen financiële situatie.

Daarom deze warme oproep: voorzie jezelf van financiële basiskennis die je in staat stelt om het optimale uit je eenmanszaak of vennootschap te halen. Dit is een beloning voor jezelf én voor je patiënten. Want als je onderaan de streep meer kan overhouden, dan kan je dit ook weer herinvesteren in betere zorg en groei!

Via SmartPractice trachten we de financiële geletterdheid van onze collega-zorgprofessionals naar een hoger niveau te tillen. We bieden op maat van de medicus concrete en heldere inzichten die direct toepasbaar zijn op de unieke situatie van iedere eenmanszaak of vennootschap.

Heb je vragen hieromtrent en zie je tussen de bomen het bos niet meer, laat ons dan zeker iets weten! Wij staan jullie (vrijblijvend) bij met woord en daad. Wij analyseren wat je precies nodig hebt en brengen je indien gewenst in contact met professionals die je kunnen bijstaan. 

Neem vrijblijvend contact op

Recentste blogposts

Alle blogposts

Blue Monday, daar doet een ambitieuze kinesitherapeut niet aan mee!

Blue Monday, da’s de meest deprimerende dag van het jaar of de dag dat de meeste goede voornemens sneuvelen. Herkenbaar? Voor ons in ieder geval niet! In deze blog delen we enkele eenvoudige maar heldere tips die je gaan helpen om jouw goede intenties voor je persoonlijke en professionele groei WEL te realiseren in 2023.

Zorgverleners vrijgesteld van btw tot 25.000€

Steeds vaker nemen zorgverleners een actievere rol op in het aanbieden van diensten en producten die de gezondheid van patiënten ondersteunen en faciliteren. Dat doen ze door naast hun kernactiviteiten ook extra diensten aan te bieden. Een goede evolutie, maar hoe zit dat dan precies qua btw-regelgeving?

Enthousiaste zorgondernemers laten zich inspireren door Andy Coomans!

Wij vroegen aan enkele deelnemers van onze 'Coach My Practice' cursus wat ze ervan vonden en wat ze zeker gaan implementeren in hun praktijk. Hier kan je alle voordelen nog eens mooi opgesomd lezen!

Grow your career!
Laat je begeleiden door SmartPractice.

Samen creëren we waardevolle inzichten dankzij een aanbod van opleiding, coaching en ondersteuning.

Bekijk ons volledig aanbod

Onze diensten

SmartPractice laat zorgverleners uitgroeien tot zorgondernemers via deze drie pijlers.

Opleiding SmartPractice

Opleiding

Praktijkmanagement kan je leren. Haal het maximale uit je praktijk, voor jezelf, je collega's en je patiënten.

Meer informatie
Coaching SmartPractice

Coaching

Intensief begeleidingstraject dat alle aspecten van het zorgondernemerschap belicht en je ruggesteun geeft in je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Ondersteuning SmartPractice

Ondersteuning

SmartPractice ondersteunt je met creatieve plannen en projecten en zoekt oplossingen voor prakijkgerelateerde problemen.

Meer informatie