Header afbeelding voor blogpost: decoratief.

Treft een fiscale hervorming jouw zorgpraktijk?

14/3/2024

Het financiële landschap voor (zorg)ondernemers ondergaat voortdurend veranderingen, en recent werd dit nog maar eens benadrukt door de fiscale hervorming voorgesteld door federaal minister Vincent Van Peteghem.

Deze hervorming, die een directe impact heeft op de financiële sector, treft niet alleen accountants, verzekeringsmaatschappijen, makelaars en juristen met diverse bemerkingen, maar heeft ook significante implicaties voor de zorgpraktijk van zorgprofessionals. Ondanks het belang blijft het vanuit deze sector opvallend stil.

Een fiscale hervorming, dat is misschien voor jou een ver-van-mijn-bedshow. Net als de meeste zorgverleners ligt je prioriteit vooral bij de patiëntenzorg. Soms zie je het nut niet in van voldoende financiële kennis. We rekenen hiervoor vooral op de expertise van onze boekhouder.
Al jouw focus gaat naar de zorg voor de patiënt, en dat is nu ook eenmaal waar je goed in bent en energie van krijgt! Maar de kans op financiële valkuilen is nu heel reëel als je nooit stilstaat bij je eigen financiële situatie.

Daarom deze warme oproep: voorzie jezelf van financiële basiskennis die je in staat stelt om het optimale uit je eenmanszaak of vennootschap te halen. Dit is een beloning voor jezelf én voor je patiënten. Want als je onderaan de streep meer kan overhouden, dan kan je dit ook weer herinvesteren in betere zorg en groei!

Via SmartPractice trachten we de financiële geletterdheid van onze collega-zorgprofessionals naar een hoger niveau te tillen. We bieden op maat van de medicus concrete en heldere inzichten die direct toepasbaar zijn op de unieke situatie van iedere eenmanszaak of vennootschap.

Heb je vragen hieromtrent en zie je tussen de bomen het bos niet meer, laat ons dan zeker iets weten! Wij staan jullie (vrijblijvend) bij met woord en daad. Wij analyseren wat je precies nodig hebt en brengen je indien gewenst in contact met professionals die je kunnen bijstaan. 

Neem vrijblijvend contact op

Recentste blogposts

Alle blogposts
Decoratieve afbeelding blogpost 1

De kracht van sociale media voor de kinesitherapeut

Het digitale tijdperk heeft de manier waarop we communiceren, informatie delen en zaken doen gerevolutioneerd. Ontdek meer...

Decoratieve afbeelding blogpost 1

Is jouw vennootschap klaar voor de deadline?

Heb jij een vennootschap en zijn de statuten van je vennootschap recent niet meer aangepast, dan moet je mogelijks heel snel in actie treden.

Decoratieve afbeelding blogpost 1

Succes in kinesitherapie: Praktijkmanagement is de sleutel!

Praktijkmanagement speelt een sleutelrol bij het succesvol uitbouwen van een kinesitherapeutische praktijk.

Grow your career!
Laat je begeleiden door SmartPractice.

Samen creëren we waardevolle inzichten dankzij een aanbod van opleiding, coaching en ondersteuning.

Bekijk ons volledig aanbod
Vrouw geeft uitleg over praktijkmanagement.
Cirkel decoratief 1Cirkel decoratief 2Cirkel decoratief 3Cirkel decoratief 4