Blue Monday, daar doet een ambitieuze kinesitherapeut niet aan mee!

17/3/2023

Blue Monday, da’s de meest deprimerende dag van het jaar of de dag dat de meeste goede voornemens sneuvelen. Herkenbaar? Voor ons in ieder geval niet! In deze blog delen we enkele eenvoudige maar heldere tips die je gaan helpen om jouw goede intenties voor je persoonlijke en professionele groei WEL te realiseren in 2023.

Stel duidelijke doelen.
Als ondernemende kinesitherapeut is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en te groeien. Het begint dan vaak met goede voornemens. Alleen, voornemens zonder doelen zijn gewoon veel moeilijker te bereiken.

Stel daarom duidelijke doelen voor jezelf, schrijf ze op, dat maakt alles meteen veel bevattelijker. Voorbeelden kunnen zijn; een eigen praktijk opstarten, verhuizen naar een groter pand met jouw praktijk ,een bepaald aantal consultaties dat je dit jaar wil realiseren, je dienstverlening uitbreiden en verbeteren, nieuwe collega’s aanwerven, …

Maak een plan.
Wil je, je doelen bereiken? Dan start alles met een slim en helder plan te maken.

Dit plan kan bestaan uit de stappen die je gaat nemen om je doelen te behalen, of deadlines waarbinnen je bepaalde dingen wilt afronden. Maak het jezelf niet gemakkelijk, durf het een en ander ook te berekenen en in realistische cijfers uit te drukken. Het plan kan ook gewoonzijn dat je voor jezelf bepaald welk gedrag je moet vertonen of welke mindset je moet behouden om er echt voor te gaan.

Zoek ondersteuning.
Als zorgverstrekker werk je hard en sta je er vaak alleen voor. Ook al werk jein een team met andere collega’s, iedereen heeft het vaak gewoon te druk. Het kan daarom fijn en stimulerend zijn om ondersteuning te zoeken bij het behalen van je doelen. Ga dus op zoek naar een mentor of een coach, iemand die je feedback geeft en scherp houdt.

Ga netwerken, tracht mensen aan te spreken die het je hebben voorgedaan. Omring je met gelijkgestemden, collega’s die wetenwaar je het over hebt. Zij zullen je vaak ook een voorsprong geven of net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt.

Blijf leren.
De zorgsector verandert snel en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Je bent meer dan waarschijnlijk al tot het besef gekomen dat er nog zoveel is dat we nog niet weten of niet kunnen.

Om je doelen te bereiken weet je nooit genoeg. Je zal merken dat je door gericht op zoek te gaan naar het verkennen van onbekende terreinen, je plots tot nieuwe en verrassende inzichten komt die je meteen inspireren om je tanden er nog harder in te zetten!

Reserveer dus tijd in je agenda om regelmatig uitje praktijk te stappen en te gaan bijscholen en opleidingen te volgen.

Focus op work-life balance.
Als drukke zelfstandige kan het soms moeilijk zijn om een goede balans te vinden tussenwerk en privé. Verplicht jezelf om tijd vrij te maken voor jezelf en je familie, en zorg dat je genoeg rust krijgt. Laat het allemaal niet over je hoofd groeien en wees voldoende mild voor jezelf als er al eens iets niet lukt.

Tenslotte delen we nog twee extra leestips. Deze twee boeken hebben ons heel recent hebben goed geholpen om een sterke start te nemen met de goede voornemens van SmartPractice voor de komende 12 maanden :

-         De Ladder – Ben Tiggelaar

-         Grip, het geheim van slim werken – Rick Pastoor

We hopen dat bovenstaande tips een aanzet kunnen zijn om dit jaar jouw ambities waar te maken. You’ve got this! Succes.

Heb je vragen hieromtrent en zie je tussen de bomen het bos niet meer, laat ons dan zeker iets weten! Wij staan jullie (vrijblijvend) bij met woord en daad. Wij analyseren wat je precies nodig hebt en brengen je indien gewenst in contact met professionals die je kunnen bijstaan. 

Neem vrijblijvend contact op

Recentste blogposts

Alle blogposts

Treft een fiscale hervorming jouw zorgpraktijk?

De fiscale hervorming die recent werd voorgesteld door federaal minister Vincent Van Peteghem zorgt voor ophef binnen de financiële sector. Maar ook voor zorgprofessionals hebben de plannen belangrijke implicaties. Veel zorgverleners zien het nut niet in van financiële kennis, omdat hun focus op de patiënt ligt. Toch is het belangrijk om financiële basiskennis te hebben om het optimale uit je eenmanszaak of vennootschap te halen.

Zorgverleners vrijgesteld van btw tot 25.000€

Steeds vaker nemen zorgverleners een actievere rol op in het aanbieden van diensten en producten die de gezondheid van patiënten ondersteunen en faciliteren. Dat doen ze door naast hun kernactiviteiten ook extra diensten aan te bieden. Een goede evolutie, maar hoe zit dat dan precies qua btw-regelgeving?

Enthousiaste zorgondernemers laten zich inspireren door Andy Coomans!

Wij vroegen aan enkele deelnemers van onze 'Coach My Practice' cursus wat ze ervan vonden en wat ze zeker gaan implementeren in hun praktijk. Hier kan je alle voordelen nog eens mooi opgesomd lezen!

Grow your career!
Laat je begeleiden door SmartPractice.

Samen creëren we waardevolle inzichten dankzij een aanbod van opleiding, coaching en ondersteuning.

Bekijk ons volledig aanbod

Onze diensten

SmartPractice laat zorgverleners uitgroeien tot zorgondernemers via deze drie pijlers.

Opleiding SmartPractice

Opleiding

Praktijkmanagement kan je leren. Haal het maximale uit je praktijk, voor jezelf, je collega's en je patiënten.

Meer informatie
Coaching SmartPractice

Coaching

Intensief begeleidingstraject dat alle aspecten van het zorgondernemerschap belicht en je ruggesteun geeft in je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Ondersteuning SmartPractice

Ondersteuning

SmartPractice ondersteunt je met creatieve plannen en projecten en zoekt oplossingen voor prakijkgerelateerde problemen.

Meer informatie