Financieel gezond samenwerken

Van (solo)zorgpraktijk tot (multi)zorgonderneming

Tijdens deze opleidingsdag houden we verschillende scenario’s tegen het licht. We lichten dit toe zowel vanuit het standpunt van de eigenaar van de praktijk als vanuit het standpunt van de ambitieuze medewerker.

DIRECT AANMELDEN
Decoratieve afbeelding: opleiding
Datum SmartPractice
30 mei '24
 | 
9:00 - 17:00 uur
Locatie SmartPractice
Gent - De Punt
INSCHRIJVEN

Over de opleiding

Inhoud

Je bent zorgberoeper die met veel passie maar ook echt hard werkt in een (eigen) bloeiende praktijk. Je gaat iedere dag vol voor het verlenen van de best mogelijke zorg, maar je staat tijdens schaarse vrije uurtjes ook wel eens stil bij volgende prangende vragen:

 • Hoe lang blijf ik aan dit tempo verder werken?  
 • Blijf ik dit doen tot aan mijn pensioen?
 • Wil ik mijn praktijk (nog) verder uitbouwen, (nieuwe) medewerkers aantrekken?
 • Zijn er alternatieven voor de ‘klassieke’ samenwerkingsovereenkomsten met medewerkers?
 • Hoe kan ik vermijden dat goeie, gemotiveerde medewerkers de praktijk verlaten en een eigen praktijk starten?
 • Is het voor mij als medewerker interessant om mijn schouders te zetten onder de uitbouw van deze praktijk, in plaats van een eigen praktijk te starten?
 • Hoe kan ik (op termijn) mijn praktijk klaarmaken om over te dragen aan de juiste overnemer(s)?
 • Hoe kan ik mij voorbereiden om op termijn de praktijk waar ik nu werk als medewerker, over te nemen?
 • ...

Tijdens deze opleidingsdag houden we verschillende scenario’s tegen het licht. We lichten dit toe zowel vanuit het standpunt van de eigenaar van de praktijk als vanuit het standpunt van de ambitieuze medewerker. Daarbij gaan we de harde cijfers niet uit de weg. Bij ieder scenario wordt ook het financiële plaatje uitgewerkt en uitgebreid besproken. Zo zal je je eigen situatie zonder twijfel hierin herkennen en heel concreet terugkoppeling mogen verwachten. Schrijf je nu in en leer hoe je financieel gezond kan samenwerken!

Decoratief: vrouwen werken samen rond financiën

Leerdoelen

 • Zicht krijgen op de verschillende mogelijkheden om een (solo)praktijk om te vormen tot een echte zorgonderneming.
 • Mogelijke samenwerkingsvormen tussen praktijkeigenaar en praktijkmedewerkers doorgronden.
 • Inzicht krijgen in het financiële plaatje van verschillende scenario’s voor het uitbouwen van een praktijk.
 • Zicht krijgen op het opbouwen van een rendabele zorgonderneming op langere termijn, en deze klaarstomen voor overdracht naar de volgende generatie.                   

Docent

Ann Vanbergen);

Ann Vanbergen is docent accountancy aan de UC Leuven Limburg, accountant en founder Checked & Balanced. Hierin breng ze meer dan 30 jaar ervaring samen als docent, dossierbeheerder in accountancykantoren, finance & controle in grote internationale groepen én ondernemer. Met Checked & Balanced ondersteunt ze (zorg)ondernemers in het financiële aspect van het uitbouwen van hun zaak. Ze vindt haar ‘drive’ door ervoor te zorgen dat ondernemers controle hebben over hun financiën, zij kunnen communiceren met hun boekhouder en daardoor vertrouwen vinden om volop voor hun ondernemersdromen te gaan.

Doelgroep

Kinesitherapeuten en andere (para)medici

Accreditatie

14 pt PQK (ethische, socio-economische en organisatorische aspecten)

Prijs

340€ excl. btw, 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'bedrijfsstrategie')

Inbegrepen

Syllabus, financiële werkdocumenten, lunch en koffiepauzes.

Banner Checked & Balanced
DIRECT AANMELDEN
Wat anderen zeggen over deze opleiding:

"Zeer goede verduidelijking over verschillende mogelijkheden om samen te werken in de praktijk. Aangename lesgeefster met een zeer duidelijke stem. De les werd fijn en duidelijk gegeven over een onderwerp waar ik zelf niet direct enorme interesse in heb, maar wat me nu zeker geboeid heeft."

"Een correcte kijk op de praktijk vanuit een niet-medisch oogpunt met uitleg over verschillende vormen van samenwerkingsverbanden. Zo krijg je een beeld waar wij als kinesisten niet - of te weinig - aan denken. Er wordt hierbij zowel gekeken naar de jonge startende kine, als naar de praktijkhouder die reeds langer actief is."

"Zeer duidelijke uitleg over het financiële aspect van een onderneming. Een aangename lesgeefster die er in slaagt om toch wel 'saaie' materie op een heel fijne manier te brengen."

"Prima activiteit met noodzakelijke informatie die op een praktische en interactieve manier werd uitgelegd! Ik ga zeker nog soortgelijke activiteiten volgen, indien mogelijk bij dezelfde opleider. Daarnaast hebben we ’s middags ook zéér lekker gegeten."

"Een vermoeiende dag waarbij nog meer vragen naar boven kwamen, niet omdat het niet duidelijk is maar net omdat er aanzet is tot nadenken en evaluatie van de huidige situatie. Kortom, toch wel een eye-opener!"

"Een zeer interessante en boeiende dag! Pico bello georganiseerd en goede lesgeefster. Ook fijn dat er nog andere opleidingen rond dit thema worden aangeboden voor geïnteresseerden."

Deze opleidingen zijn misschien ook interessant.

Alle Opleidingen
Opleiding visual

E-learning: De 5 vragen die je moet stellen aan je boekhouder

Versterk je praktijk met slimme vragen aan je boekhouder. Leer met de e-learning van SmartPractice hoe je financieel groeit.

Datum SmartPractice
28/2/2029
Tijd SmartPractice
1u
Locatie SmartPractice
Online@Home
Docent decoratieve foto
Ann Vanbergen
Opleiding visual

Mastermind - Master Your Practice

Verbind je met gelijkgestemde zorgondernemers in 'Master your practice'. Verdiep je in brainstormsessies, workshops, en expertadvies voor efficiënte groei.

Datum SmartPractice
7/10/2025
Tijd SmartPractice
6 opleidingsdagen
Locatie SmartPractice
Leuven
Docent decoratieve foto
Team Mastermind
Opleiding visual

Coach My Practice

Heb je net als vele andere zorgverstrekkers het gevoel dat je vandaag niet het maximum uit je praktijk haalt? Wij helpen jou verder!

Datum SmartPractice
13/2/2025
Tijd SmartPractice
09:00 - 17:00 uur
Locatie SmartPractice
Leuven - Novotel
Docent decoratieve foto
Andy Coomans

Grow your career!
Laat je begeleiden door SmartPractice.

Samen creëren we waardevolle inzichten dankzij een aanbod van opleiding, coaching en ondersteuning.

Bekijk ons volledig aanbod
Vrouw geeft uitleg over praktijkmanagement.
Cirkel decoratief 1Cirkel decoratief 2Cirkel decoratief 3Cirkel decoratief 4