PowerTalk: Actieplan voor de kinepraktijk van morgen - inzichten en aanbevelingen

Het kinesitherapielandschap verandert snel in Vlaanderen, met bijna de helft van de collega's die kiezen voor deconventie. Nieuwe praktijken openen hun deuren en bestaande praktijken breiden uit. Het aantrekken van jonge collega's is een uitdaging. Patiënten worden veeleisender en we streven naar een breder dienstenaanbod. Dit alles speelt zich af in een uitdagend economisch klimaat. We erkennen de behoefte aan een betere work-life balans en stellen ons de vraag hoe we adequaat kunnen omgaan met de overvloed aan werk en waar onze grenzen liggen. De kinepraktijk van morgen zal aanzienlijk anders zijn, dus welke richting moeten we inslaan en welke houding en vaardigheden zijn nodig?

DIRECT AANMELDEN
Datum SmartPractice
3 oktober '23
 | 
19:00 - 21:00
Locatie SmartPractice
Online @home
INSCHRIJVEN

Over de opleiding

INHOUD

Het kinesitherapielandschap is in beweging. In Vlaanderen kiest nu al bijna de helft van alle collega’s voor deconventie. We zien ook veel nieuwe praktijken die de deuren openen en bestaande praktijken die kiezen voor uitbreiding en meer vierkante meters. Het aantrekken van jonge collega’s is voor velen ook een hele uitdaging. Tegelijk worden patiënten veeleisender en proberen we hen met een ruimer aanbod van dienst te zijn. En dat allemaal in het huidige economische klimaat, van een uitdaging gesproken …

Daarnaast merken we in gesprekken met onze collega’s dat er nood is aan een betere work-life balans. Er wordt veel van ons verwacht, we zorgen en verzorgen onszelf op de laatste plaats, of helemaal niet. Werk is er genoeg, soms te veel, maar hoe pakken we dit adequaat aan? En waar trekken we onze grenzen?

De kinepraktijk van morgen zal er heel anders gaan uitzien, zoveel is zeker. Welke richting moet je dan opgaan en vooral … hoe begin je eraan? Over welke attitude en skills moet je dan beschikken?

LEERDOELEN

In deze PowerTalk reikt docent Andy Coomans de belangrijkste en onmiddellijk bruikbare inzichten aan omtrent diverse aspecten van hedendaags praktijkmanagement:

  • Breng je praktijk onder de aandacht en deel je expertise
  • Leer proactief en ondernemend denken en ontdek de voordelen
  • Werk succesvol samen met collega’s en ondersteun hun carrière
  • Organiseer je praktijk voor efficiëntie en rendement
  • Streef naar een gezond work-life balance voor jezelf en je collega’s
  • Bouw aan een praktijk met waarde, die verder kan wanneer je er ooit mee stopt.

DOCENT

Andy Coomans

is een gedreven ondernemer, spreker en auteur. Zijn ondernemerscarrière begon hij als founder van een Belgisch top-100 marketingbureau waarmee hij heel wat awards won zoals Meest werknemersvriendelijke KMO van Vlaanderen 2019 of nominaties zoals Trends Gazelle 2021. In slechts enkele jaren maakte hij het bedrijf volledig zelfsturend waarna hij een meerderheidsparticipatie verkocht. Vandaag is Andy als investeerder betrokken in meerdere beloftevolle scale-ups die hij begeleidt naar duurzame groei en expansie. Zijn grote rugzak aan inzichten en praktijkervaring deelt hij met zoveel mogelijk ondernemers als auteur van het boek ‘Van Zelfstandige naar Ondernemer in 15 uitdagingen’ waarvan er het afgelopen jaar meer dan 1.000 verkocht werden en als energiek spreker. Een event of opleiding van Andy staat gelijk aan harde confrontatie, een gezonde dosis humor en praktische inzichten die je meteen kan vastpakken in je eigen zorgpraktijk.

DOELGROEP

Kinesitherapeuten, osteopaten, artsen,...

ACCREDITATIE

PQK 4 pt (In aanvraag)

PRIJS

€ 66 exclusief btw

INBEGREPEN

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

DIRECT AANMELDEN

Deze opleidingen zijn misschien ook interessant.

Alle Opleidingen
Coaching

Mastermind - Master Your Practice

De opleidingen praktijkmanagement zijn voor velen echte eye-openers. Geïnspireerd, vol goede moed en met een karrevracht aan ideeën en inzichten gaat iedereen de dag(en) erop meteen aan de slag. Toch? Of niet? …

Datum SmartPractice
8/10/2024
Tijd SmartPractice
6 opleidingsdagen
Locatie SmartPractice
Leuven
Opleiding

Coach My Practice

Heb je net als vele andere zorgverstrekkers het gevoel dat je vandaag niet het maximum uit je praktijk haalt?

Datum SmartPractice
29/2/2024
Tijd SmartPractice
09:00 - 17:00 uur
Locatie SmartPractice
Leuven - Novotel
Opleiding

Straf samenwerken en topcoach zijn van jouw dreamteam

Een vlotte samenwerking is essentieel en van grote toegevoegde waarde voor jouw praktijk. Hoe helpt dit om de doelen te bereiken? Wat is de meerwaarde en de winst?

Datum SmartPractice
19/12/2023
Tijd SmartPractice
09:00 - 17:00 uur
Locatie SmartPractice
Leuven - Novotel

Grow your career!
Laat je begeleiden door SmartPractice.

Samen creëren we waardevolle inzichten dankzij een aanbod van opleiding, coaching en ondersteuning.

Bekijk ons volledig aanbod